Tuina

Tuina, spreek uit Twiena, is een massage techniek waar kinderen en volwassenen die niet goed tegen naalden kunnen, veel baat bij hebben.

Tuina is een Chinese massagetechniek en werkt erg goed bij spier- en skeletproblemen, chronische pijnklachten en voor klachten die samenhangen met chronische stress of spijsverteringsproblemen.

Tuina wordt voornamelijk gebruikt voor orthopedische klachten (spier-bot-of gewrichtsklachten).

Tuina Chinese massage

Tuina is gebaseerd op de basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeswijzen.  Het maakt gebruik van verschillende manuele technieken en werkt in op het interne, hoewel de hoofdindicaties voornamelijk orthopedische klachten zijn.

Tuina is samen gesteld uit de woorden Tui=duwen en Na=grijpen, vasthouden.

Tuina bestaat uit Chinese Medische massage, gewrichtsmanipulaties en oefeningen. Onder andere massage van bepaalde lichaamszones en spieren, masseren van acupunctuurpunten of triggerpunten, mobilisaties, manipulaties en tractie/translatie van wervelkolom en gewrichten.

Door deze technieken worden blokkades in de meridianen verdreven, de Qi- en Bloed- circulatie bevorderd,  afvalstoffen afgevoerd, verplaatsingen van gewrichten (dislocaties) verminderd en gewrichtsmobiliteit bevorderd, weken delen geheeld en het zenuwstelsel gereguleerd.