Wat kan ik voor je betekenen

Acupunctuur

Diverse acupunctuurtechnieken om energie stroming in het lichaam te deblokkeren, overmaat te herstellen en tekorten aan te vullen.

Voedingsadvies

Helen met gezonde voeding, voeding als medicijn. Om het lichaam van binnenuit weer in evenwicht te krijgen en de processen in het lichaam te normaliseren.

Kruiden advies

Gebaseerd op de 8 principes en 6 syndromen van de Jing Fang methode, wordt er een diagnose gesteld met een te volgen behandeling met kruiden.

Tuina Chinese Massage

Chinese Medische massage, gewrichtsmanipulaties en oefeningen om de energie en bloed doorstroming te bevorderen bij voornamelijk orthopedische klachten maar ook bijvoorbeeld bij spijsverteringsklachten.

Lichaam/Geest/Emoties

Volgens het adagium: “een gezonde geest in een gezond lichaam”. Wanneer het lichaam goed functioneert dan volgt de mentale en emotionele gesteldheid ook omdat er geen blokkades meer zijn.

Beweging

Advies en oefeningen om je lichaam sterk en gezond te houden. Lichaam, geest en emoties zijn in evenwicht.

Algemeen

Is acupunctuur hygiënisch?
Er wordt gewerkt met alcohol, met steriele wegwerpnaalden voor éénmalig gebruik. Bovendien wordt er gewerkt volgens strenge hygiëne voorschriften.

Doet acupunctuur pijn?
De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Vaak voelen mensen de naaldjes tijdens de behandeling niet eens meer zitten! Bij sommige technieken voel je een klein ”stroompje”, dit is kortdurend en wordt de qí genoemd. Dit geeft aan dat de juiste plek wordt aangeprikt.

Wie is een goede acupuncturist?
Een acupuncturist staat ingeschreven bij een vereniging die bepaalde eisen stelt aan haar leden. De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur is daar een voorbeeld van.

Kan ik een brief meekrijgen voor mijn therapeut of arts?
U kunt de brief zelf krijgen of direct doorzenden naar uw arts of therapeut en indien nodig krijgt de behandelaar een toelichting.

Is acupunctuur ook geschikt voor kinderen?
Kinderen reageren vaak zelfs heel snel en goed op acupunctuur! Kinderen onder 8 jaar behandel ik vaak met Tuina. Ouder dan 8 jaar kunnen kinderen de naaldjes verdragen. Omdat bij kinderen de zogenaamde acupunctuurpunten nog veel meer aan de oppervlakte liggen dan bij volwassenen, is het een hele geschikte en effectieve manier van behandelen.

Kan ik zonder verwijsbrief naar een acupuncturist?
Ook zonder toestemming van uw arts kunt u komen voor acupunctuur. We adviseren (als acupuncturisten) om uw arts te laten weten dát u naar een acupuncturist gaat.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn arts?
Nee, ook zonder verwijsbrief kunt u terecht bij een acupuncturist.

Hoe zit het met mijn privacy?
De eventuele samenwerking met therapeuten en artsen gebeurt alleen met uw toestemming. Ook behandelaars hebben een geheimhoudingsplicht in hun beroep; uw privacy is op die manier volledig gewaarborgd.

Andere informatie

Hoe lang duurt een behandeling?
Een eerste intakegesprek duurt ongeveer 1 uur, de vervolgbehandelingen ongeveer 30-45 minuten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om van mijn klachten af te zijn?
Hert aantal behandeling ligt aan de klacht waarvoor u behandeld wordt. Na 3 á 4 keer zal er een verschil merkbaar zijn, daarna wordt per keer bekeken wat er nog nodig is qua behandeling. Wanneer de klachten al langere tijd bestaan, zijn er over het algemeen ook iets meer behandelingen nodig.

Moet ik iets meenemen voor mijn (eerste) behandeling?
Wilt u in ieder geval mee nemen:

  • Handdoek
  • Identiteitsbewijs
  • Brief van uw huisarts, specialist of therapeut en/of eventuele uitslagen van onderzoeken indien aanwezig. Dit is niet verplicht!

Mag ik kleding aanhouden tijdens een behandeling?
Over het algemeen is het handig om kleding aan te hebben waarvan de mouwen en broekspijpen makkelijk omhoog kunnen.

Moet ik juist wel of niet iets doen voor een behandeling?
U kunt gewoon doen wat u altijd doet. Kom echter niet met een nuchtere maag. Dit kan in sommige gevallen tijdens de behandeling reacties geven zoals duizeligheid.

Ik ben bang voor naaldjes, hoe kan ik toch een behandeling krijgen?
In plaats van naaldjes maken we dan gebruik van Tuina of Kruiden.

Wat kan ik na een behandeling met cupping of guasha verwachten?
Cupping is een techniek waarbij glazen of kunststof cups op de huid worden geplaatst en vacuüm gezogen worden. Met Guasha wordt er een steen van hoorn of jade op de geoliede huid geplaatst. Dit kan rode plekken geven die na een dag of enkele dagen vanzelf weer verdwijnen. De behandeling zelf is soms pijnlijk. Qua behandelingseffect geldt hetzelfde als bij acupunctuur, het is afhankelijk van waarvoor u wordt behandeld.

Waarom is het goed om maandelijks terug te komen?
Beweeg je regelmatig dan helpt beweging het lichaam om het evenwicht te behouden. Hetzelfde is het geval met acupunctuur, door met enige regelmaat acupunctuur te doen blijft de energiestroom goed in balans. Daardoor is het veel gemakkelijker om bij te sturen wanneer er eventueel een klacht dreigt te ontstaan.

Hoe weet ik zeker dat acupunctuur voor mij de juiste behandeling is?
Op de pagina indicaties staat een lijst met aandoeningen die met acupunctuur kunnen worden behandeld. Zie anders de website van de WHO (World Health Organization), daar staat een lijst met aandoeningen waarvoor acupunctuur bewezen effectief is.

Kan ik ook zelf wat doen om mijn klacht te verminderen?
Na de behandeling wordt aangegeven wat u zelf kunt doen om de genezing te bevorderen. Dit kunnen bijvoorbeeld oefeningen zijn, aanpassing van uw voeding, etc.

Nog meer

Boeken met een andere kijk op gezondheid:

  • Hoe wordt je 100? Dr. William Cortvriendt
  • Lichter. Dr. William Cortvriendt
  • De Voedselmachine. Giulia Enders
  • The Spark in the Machine. Dr. Daniel Keown
  • Voeding als medicijn. Rob Oppedijk
  • 12 Rules for life.  Prof. Jordan B. Peterson
  • Why we sleep. Prof. Matthew Walker

Door aandacht te hebben voor ons lichaam, hebben we aandacht voor ons zijn in alle aspecten.