Helen met voeding

Voeding is zowel in de Westerse als Chinese Geneeswijzen een belangrijk onderdeel om het lichaam te voorzien van de grondstoffen die nodig zijn voor de energie huishouding, voor het bloed, voor de stofwisseling.

En voeding is ook een goed begin om het lichaam, geest en emoties weer in balans te krijgen. Eten en drinken leveren de bouwstoffen voor ons lichaam. Onze cellen hebben behoefte aan mineralen, vitaminen, water en andere stoffen om zo goed mogelijk functies uit te kunnen voeren.

Voedingsadvies wordt in samenspraak met gespecialiseerde collega’s gegeven.

3 Maaltijden per dag

Of je vroeg of laat ontbijt of zelfs de maaltijd overslaat heeft een groot gevolg op de werking van de maag. Zo is het ook belangrijk wat je in de mond stopt. Zit er veel witte suiker in of bewerkte voeding dan reageert het lichaam sneller met opslag als vet. Of je 2 of 3 maaltijden nuttigt, wat er zoal wordt gegeten, en hoe je al die voedingsstoffen verbruikt bepaalt voor een groot deel hoe andere organen zoals de milt, lever, hart en darmen werken.

Zeker zo belangrijk is dat iedereen een bepaald dagritme heeft, voor de ene persoon is dat vroeg opstaan, de ander is het meest actief in de avond en nacht.

Weer een ander is gevoelig voor bepaalde stoffen waardoor klachten kunnen ontstaan zoals moeilijk slapen. Slecht inslapen kan ook worden getriggerd door veel stress; telkens wakker worden door een hyperactieve blaas of door piekeren. Allemaal verschillende symptomen met verschillende oorzaken.

Daarom is het goed om alle symptomen in ogenschouw te nemen.