Kersenboom Acupunctuur

Ik ben Nicolien Klein Hofmeijer, geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch. Na twee jaar in het buitenland te hebben vertoefd, streek ik neer in Alkmaar. In Noord Holland heb ik diverse banen in de commerciële sector gehad na een opleiding aan de HEAO-commerciële economie in Hoorn.

Van 2005-2009 heb ik de opleiding Fysiotherapie in Heerlen gevolgd omdat ik een andere richting aan mijn leven wilde geven. Vervolgens heb ik bij diverse praktijken als fysiotherapeute gewerkt voordat ik mijn eigen fysiotherapie praktijk opzette in 2013. En daarna gebeurde eigenlijk hetzelfde met de acupunctuur praktijk in 2018.

Mijn drijfveer is continu geweest dat van alles mogelijk is, er altijd iets te leren valt of het nu gaat om glas in lood, talen, economie, mens en cultuur- ik hou van reizen, architectuur en interieur-, een andere interesse…

Leven is het meervoud van lef . (Loesje)

Mijn filosofie

Een holistische visie op gezondheid en de behandeling van de mens, dat is wat mij drijft… en die vind ik terug bij de Chinese geneeswijzen.

Dit wil zeggen dat iemand meer is dan alleen een lichaam met zijn aandoeningen. Emoties en mentale gesteldheid spelen ook een rol; omstandigheden op het werk, in je persoonlijke of maatschappelijke omgeving, in een gezin kunnen invloed uitoefenen op je welzijn.

Bij het behandelen van klachten op fysiek, mentaal of emotioneel vlak, is het beter om in een zo vroeg mogelijk stadium, en liefst preventief te werken. Hoe eerder je symptomen aanpakt, hoe sneller je van een aandoening af bent.

Hoe langer je wacht met het oplossen van een probleem, hoe erger symptomen worden.

Mijn resumé

Opleiding

2018-

Chinese Kruiden

In Augustus 2018 tot en met 2019 ben ik me gaan verdiepen in Jing Fang, een visie op het gebruik van Chinese Kruiden volgens de 8 principes en 6 syndromen. De Jing Fang Kruiden opleiding volgde ik in Londen. Vervolgens heb ik in 2020 mij verdiept in de Shang Han Lun, de klassieker uit de Chinese Geneeswijzen. In 2021 begin ik met weer een verdieping in de Jing Fang Kruiden opleiding.

Bij ICZO in Antwerpen heb ik in 2021 en 2022 de basis opleiding Chinese Kruiden gedaan.

Alle kruidenopleidingen zijn gevolgd bij:

Professor Suzanne Robidoux, Ph. D., Doctor in Chinese Medicine, Specialty in Neurology, Beijing, China

Professor Sun Pei Lin, Doctor in Chinese Medicine Brugge; ICZO, Antwerpen

2018-2019

Tuina, Chinese massage

De  opleiding Chinese massage voor volwassenen heb ik gevolgd bij ICZO in Antwerpen.

2015-2024

Acupunctuur

De opleiding acupunctuur heb ik bij ICZO in Antwerpen gevolgd.

Vervolgens heb ik een aantal cursussen gevolgd ter verdieping onder meer op het gebied van psycho-emotionele klachten, neurologische aandoeningen en schedel – en oor- acupunctuur, rookstop begeleiding, elektro- en laser- acupunctuur .

Japanse Acupunctuur ben ik gaan volgen bij professor Stephen Birch van de Toyohari Association, in Amsterdam. Bij dit instituut volgde ik Manaka en Toyohari behandeltechnieken.

Werkervaring

2018-

Kersenboom Acupunctuur

Kersenboom Acupunctuur is gegroeid uit de behoefte om mensen te helpen met hun aandoeningen en hen te helen. Mijn kennis als therapeute maakt dat ik het menselijk lichaam benader vanuit een westers en een oosters perspectief, terwijl de Acupunctuur, Dry-needling, Kruiden, Guasha, Cupping en Tuina, Chinese massage mij extra technieken geeft om aandoeningen sneller op te lossen. Chinese Geneeswijzen bieden verschillende gereedschappen om aandoeningen niet alleen achteraf maar ook preventief te kunnen behandelen.

Mensen komen bij mij omdat de reguliere geneeswijzen niet genoeg of geen resultaat  hebben bij herstel van aandoeningen. Onderzoek en behandeling bij arts of specialist leveren soms geen verlichting op van klachten. Dan kan wellicht een andere (oosterse) behandeling wel effect hebben.

2009-

Aeon Fysiotherapie

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd als fysiotherapeute.

Na enkele jaren voor andere praktijken te hebben gewerkt en werkervaring te hebben opgedaan, besloot ik in 2013 een eigen praktijk te beginnen onder de naam Aeon Fysiotherapie in Oss. En vond daarbij aansluiting bij andere therapeuten met een holistische visie binnen het Paramedisch Centrum Oss.

De holistische visie die er bij Chinese Geneeswijzen wordt gebruikt, gebruik ik al geruime tijd bij het behandelen van klachten. Als fysiotherapeute merk ik dat er vaak aandoeningen worden behandeld ( door medici en collega’s) zonder dat er naar de gehele mens wordt gekeken.